7 драматични истории за домашни любимци, спасили своите господари

05 юли 2016 г., 10:45
3347

снимка: Shutterstock

Домашните любимци са любвеобили и верни, но понякога те са готови да ни помогнат в най-тежки моменти, когато дори човешки живот е на косъм. Mental Floss ни предлага няколко такива случая.

Папагалът Уили и бисквитата

През 2009 г. 2-годишно дете в Денвър се задавило с бисквита, която ядяло. Намиращият се в стаята папагал Уили започнал да пляска с криле и да издава звуци, включително и думите "мама" и "бебе", с което привлякъл вниманието на собственичката. Тя дошла точно навреме, за да спаси посинялото от задушаване бебе.

Котката на прозореца

През 2014 г. Джанет Роулинсън взела доза морфин за хроничните болки в гърба си, но изпитала опасна реакция, която почти я повалила в безсъзнание. Котката ѝ успяла да изтича до прозореца на съседния апартамент и ожесточено започнала да тропа с лапа по него. Това накарало хората да проверят какво става и да повикат лекари.

Заекът, усетил диабетен пристъп

През януари 2004 г. Саймън Стегъл внезапно се свлякъл от стола, докато гледал телевизия. Жена му просто решила, че е задрямал, но странното поведение на домашния заек Дори я накарало да провери пак. Оказало се, че случаят е много по-тежък - мъжът бил в диабетна кома и се нуждаел спешно от глюкоза. А най-интересното било, че нормално хората дори не позволявали на заека да влиза в стаята.

Папагал срещу крадец

Рейчъл Мансино се разхождала спокойно с папагала си в един лондонски парк през 2014 г., когато била нападната от непознат. За щастие, пернатата птица на име Уънзи защитила господарката си и с бойни крясъци и здрави нокти принудила нападателя да избяга. "Уънзи е не само спътник, но и оръжие", коментирала по-къно спасената жена.

 

Котката, надушила теч на газ

Обонянието на котките получи високо признание след случай, при който едно малко котенце на име Шнауце събуди господарката си, надушвайки опасен теч на газ. Пожарникарите са категорични, че в противен случай цялата къща е щяла да изгори.

Прасе търси помощ след инфаркт

През 1998 г. Джо Ан Олтсман получава инфаркт в дома си в Пенсилвания. Жената се опитва да хвърли нещо през прозореца, за да привлече вниманието на минувачите, но не успява. Тогава домашното прасенце Лулу, оставено от дъщеря ѝ, се промушва през кучешката вратичка и излиза навън, спирайки случайна кола. Шофьорът проследява прасето до дома и благодарение на това Джо Ан е спасена.

Две зайчета предовратяват пожар

Коледа на 2013 г. може да се окаже доста тежка за семейство Окоторена от щата Аризона, но за щастие хората са събудени от неочакван шум - двете им зайчета тропат с крачета по пода, сякаш за да им кажат нещо. Оказва се, че те са надушили пушек от един кабел, въпреки че домашната противопушечна аларма не се е включила. Само обонянието на зайчетата спасява къщата от пожара.

Коментари