20 изключително смешни снимки на мокри котки

19 август 2016 г., 09:19
21580

Guliver / iStock

Котките се възприемат за едни от най-готините и сладки властелини на интернета. Време е обаче да ги представим в една малко по-нелепа светлина – окъпани.

Още като малки повечето от нас научават две основни неща за тези животинчета – те обичат мишки и ненавиждат вода. Много от котките наистина мразят да се къпят, особено домашните. Онези, живеещи на по-студени места, отбягват водата, тъй като не могат да регулират телесната си температура толкова ефективно, когато козината им е мокра. Когато се намокрят, те стават по-бавни. Освен това повечето се „къпят“ чрез своя език и не виждат какъвто и да било смисъл в допълнителната баня.

Виж още: 21 изключително смешни снимки на котки, които всеки момент ще кихнат

Макар и да не си личи от тези снимки, котките все пак са способни да заобичат водата. Нужно е да ги запознаете с нея от малки, за да свикнат. Турската ван и големите котки, живеещи в по-топли райони например, обожават водата и често плуват, за да се охладят.

Да, уличните котки се нуждаят от баня от време на време, когато се измърсят. Това обаче не важи за повечето домашни. Стига самите те да се почистват редовно, разбира се. Нещо повече – ако водата влезе в ушите на някое животинче, което не е свикнало с нея, това може да доведе до инфекции и други проблеми.

Така че колкото и смешни да изглеждат тези котки, не прекалявайте с къпането на своята, освен ако наистина няма нужда от това.

Ключови думи:
Коментари