Някои места на нашата планета изглеждат толкова невероятно, че е трудно да повярвате, че въобще съществуват.

Ето защо решихме да направим този подбор специално за вас.

Възнамеряваме да ги посетим до едно. Някой ден. А вие?

Gallery

K3S / Shutterstock

Gallery

Pavel Huspeka / Shutterstock

Gallery
Там, където пустинята Намиб се среща с Атлантическия океан

Намиб е дом на някои от най-високите и зрелищните пясъчни дюни в света. Те продължават почти до ръба на Атлантическия океан, създавайки наистина прекрасна гледка.

Снимка: Anton_Ivanov / Shutterstock

Gallery
Остров Скай, Шотландия

Остров Скай в Шотландия е добре известен със своята невероятна география и дива природа. С живописни езера и спиращи дъха планини, свлачището Quiraing предлага едни от най-добрите гледки на острова.

Guliver / iStock

Gallery

Guliver / iStock

Gallery
Плажът на 12-те апостоли, Австралия

Апостолите представляват скални образувания, издигнати точно на брега, оцелели може би хиляди години въпреки ерозията.

Guliver / iStock

Gallery

Guliver / iStock

Gallery
Баган, Мианмар

Древният град Баган, създаден през 13 век, е дом на много будистки храмове и манастири. В най-активните му времена са използвани над 10 000 места за молитва, като само 2200 от тях са оцелели днес.

Guliver / iStock

Gallery
Виктория пийк, Хонконг

Виктория пийк, разположена западно от Хонконг, предлага една от най-сюрреалистични нощни гледки към колоритния град. С височина от 554 м, това е най-високата планина, намираща се на остров.

Guliver / iStock

Gallery
Лунният мост, Тайван

Това са тип високо сводести пешеходни мостове, чиито дървени части са изключително красиви. Лунният мост произхожда от Китай и по-късно е въведен и широко използван в Япония и Тайван.

Guliver / iStock

Gallery
Белите скали Доувър, Англия

Скалите на Доувър са съставени от тебешир и предлагат невероятна гледка към английското крайбрежие, а в определени моменти и към френското.

Guliver / iStock

Gallery
Езикът на трола, Норвегия

Езикът на трола или Тролтунга, виси на 701 м над езерото Ringedalsvatnet. Това е голямо предизвикателство при поход, а естествените платформи предлагат поразителни гледки към планината.

Guliver / iStock

Gallery
Планината Корковадо, Рио де Жанейро

Дом на най-известната статуя на Христос, върхът на планината Корковадо предлага една от най-уникалните гледки към оживения град Рио де Жанейро, Бразилия.

Guliver / iStock

Gallery
Великденските острови, Чили

Статуите, които се наричат моаи, се извисяват величествено на височина до 11 м, като изобразяват човешки фигури с общ брой 900.

​Guliver / iStock

Gallery
Пещерата Мелисани, Кафалония, Гърция

Ако почивате на Йонийския остров Кефалония, не пропускайте да посетите най-популярната местна забележителност – подземното езеро Мелисани, познато още като пещерата на нимфите.

​Guliver / iStock

Gallery
Планината Киркюфел, Исландия

Киркюфел е емблематичен за Исландия планински връх, който изглежда просто неземно на фона на Северното сияние. 

​Guliver / iStock

Gallery
Килиманджаро, Кения

Планината Килиманджаро с връх Ухуру (5895 м) е едно от най-големите предизвикателства за любителите на приключения, като ежегодно над 40 000 туристи смело го изкачват.

​Guliver / iStock

Gallery
Лъвска глава, Кейп Таун, Южна Африка

Това, което отличава планината Тейбъл, е, че тя завършва с 4-километрово плато, заобиколено от стръмни скали, разположено между Върха на дявола на изток и Лъвската глава на запад. От там към града и пристанището на залива Тейбъл се открива невероятна гледка. Тейбъл Маунтин се намира в северния край на Пясъчната планинска верига, която формира гръбнака на Полуостров Кейп и е част от парк Тейбъл Маунтин.

​Guliver / iStock