Ако за вас Коледа е най-вълшебният и прекрасен празник в годината, то следващите 10 европейски градчета със сигурност ще ви очароват. Те са пълни с огромни елхи, коледни базари и всякакви концерти на открито. А зад всеки ъгъл се носят аромати на сладкиши и вино!

Приятно пътешествие!

Gallery
Линц, Австрия

Снимка: Roman Babakin / Shutterstock.com

Gallery
Кьолн, Германия

На двата бряга на Рейн има разположени цели 8 коледни базара. Къщите и сградите в центъра на Кьолн са украсени с красиви и цветни декорации.

Снимка: izamon / Shutterstock.com

Gallery
Виена, Австрия

По Коледа Виена се превръща в приказен град. Тук ще откриете както невероятни базари, така и многобройни сцени, пълни с всевъзможна музика. Пред кметството пък има работилничка за изработване на подаръци, в която могат да се включат и вашите деца.

Снимка:  Calin Stan / Shutterstock

Gallery
Прага, Чехия

Коледните базари са пищни и красиви и започват още в края на ноември. Освен това Прага по Коледа е и рай за децата, а възрастните могат да се наслаждават на сваржак, печени прасенца, чешка бира, наденички и какво ли още не.

Снимка: Kajano / Shutterstock

Gallery
Осло, Норвегия

И тук ви очакват коледни базари, празнични концерти на открито и ледени пързалки, някои от които са напълно безплатни.

Снимка:  vichie81 / Shutterstock

Gallery
Залцбург, Австрия

Добре дошли в родния град на Моцарт. Той е известен с невероятната си барокова архитектура и пищните си коледни базари.

Снимка: mRGB / Shutterstock

Gallery
Колмар, Франция

Ако Колмар ви е прилича на градче, създадено от сладкиши и захарни пръчици, не сте единствените. Представете си го как изглежда по Коледа. Най-любимото ни място е ледената пързалка, поръбена с борчета по края.

Снимка: kavalenkava / Shutterstock

Gallery
Харлем, Холандия

Харлем в Холандия може да ви предложи един различен начин да прекарате Коледа. От тукашния пазар хората могат да си купят коледни лакомства и подаръци.

Снимка: Igor Budasov / Shutterstock

Gallery
Дрезден, Германия

Коледният базар в Дрезден е най-старият в Германия. Познат е като Щрицелмаркт, като името му е споменато за пръв път през 1434 година. Прославя се и като предшественика на коледния щолен (традиционен немски коледен сладкиш) – дрезденския щрицел. 

Снимка: Mapics / Shutterstock