Планетата Земя е дом на невероятни красоти, които се крият навсякъде. Във всяка страна има уникални природни забележителности, които вдъхновяват пътешествениците да метнат раницата на рамо и да се отправят на поклонение пред Природата.

Затова ви представяме 10 от най-красивите места на света, които трябва да видите, за да осъзнаете напълно на каква прекрасна планета живеем. 

Gallery
Полетата с лалета в Холандия

Ако страната на дъгите съществуваше, тя щеше да изглежда така. Безкрайни поля от разноцветни цветя привличат тълпи от туристи по време на пролетния цъфтеж. 

Andrew Mayovskyy / Shutterstock

Gallery

MarinaDa / Shutterstock

Gallery
Салар де Уюни, Боливия

Това е най-голямото огледало в света. На площ от 11 000 км в централна Боливия тези безкрайни солни плата отразяват в идеално чист образ небето заради частиците сол, които плътно покриват земята. Не, това не е вода. 

Vadim Petrakov / Shutterstock

Gallery

Davi Liebano / Shutterstock

Gallery
Паркът Хитачи, Япония

Тази цветна експлозия се простира на 3,5 хектара и привлича посетителите с богатата си колекция уникални и особени растения. 

milezaway / Shutterstock

Gallery

dk tazunoki / Shutterstock

Gallery
Ледените пещери Менденхол, Джуно, Аляска

Тук се крие красота като никоя друга – под хладния покров на ледника ще намерите истинска зимна приказка. Неземната синкава светлина, отразена в ледовете, е незабравимо зрелище. 

Serhat Akin / Shutterstock

Gallery

Zhukova Valentyna / Shutterstock

Gallery
Бамбуковите гори в Япония

Ако търсите място, където духът и тялото ви да постигнат хармония, идете в гората край старата столица Киото. Тихата песен на полюляващите се от вятъра бамбукови стволове и смерегдовите лъчи на слънцето, които се процеждат между тях, ще ви помогнат да разберете защо японците са народ, който от столетия оцелява в земетресения и цунами с усмивка на уста и неподражаемо вътрешно спокойствие. 

meanep / Shutterstock

Gallery
Планината Тянзи, Китай

Изглежда ли ви позната? Колосалните пиедестали бяха имитирани в холивудския филм „Аватар”. От върховете им се виждат безбройните вътрешни долини и хълмове, зрелищни водопади и древни борове, обгърнати в мистични мъгли. 

Gil.K / Shutterstock

Gallery
Ханг Сон Дун, Виетнам

Това е най-голямата пещера в света. Преди милиони години подземни реки са прокопали пясъчника така, че са отворили огромно пространство, дълго 12 км и високо колкото 40-етажен небостъргач. Пещерата е толкова огромна, че има собствен микроклимат. 

Hanoi Photography / Shutterstock

Gallery
Пътят на великаните

По крайбрежието на Северна Ирландия се спускат повече от 38 000 базалтови колони, които като огромна магистрала-трамплин изчезват в морето. Вулканичните изригвания са оставили след себе си перфектно оформени шестоъгълници, групирани в клъстъри като пчелна пита. Това е т.нар. Път на великаните - едно същинско природно чудо.

Aitormmfoto / Shutterstock / Shutterstock

Gallery
Врата към Ада, Туркменистан

Пожарът в тази газова мина все още не е утихнал. 

Matthew Baron / Shutterstock

Gallery
Сферични камъни, Нова Зеландия

Под въздействието на ерозията на скалите, изпод вълните се появяват камъни с перфектно заоблени очертания.

Fakrul Jamil / Shutterstock