Писнало ли ви е от стандартните туристически дестинации, които гидовете ви карат да посетите? Може би търсите нещо наистина завладяващо и спиращо дъха? Ако отговорът е „Да!“, то този материал е специално за вас!

Gallery
Спа с вино, Ковакиен Юнесун, Япония

Най-големият и известен спа център в Япония се намира в Ковакиен Юнесун. Именно тук хиляди литри Божоле Нюво - най-популярното вино в страната - се използват за 12–дневния период на спа с вино за посрещане на гостите.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery

Червеният басейн се захранва постоянно с червено вино от оформен като бутилка извор. Застаналите в басейна сомелиери пълнят чаши с вино зажаднели за вкуса му. 

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
"Магьосническият свят на Хари Потър", Орландо, Флорида

Това е увеселителен парк, който е част от "Universal Orlando Resort". Посетителите могат да се насладят на удивителния свят на магиите. Атракционите са: училището за магия и вълшебство „Хогуортс“, селото Хогсмийд, ездата на хипогриф, драконите и влакът Хогуортс Експрес.

Снимка: NavinTar / Shutterstock.com

Gallery

В центъра на атракциите в парка е замъкът Хогуортс, където посетителите могат да потеглят на „забранените пътешествия“ по книгите на Джоан Роулинг и на филмите за момчето с магьоснически способности.

Снимка: Snorlaxing / Shutterstock

Gallery
Алеята на дъвките, Калифорния

Тази алея е създадена в Сан Луис Обиспо през 60-те години на миналия век. Оттогава насетне се е превърнала в истинско произведение на изкуството.

Снимка: joojoob27 / Shutterstock

Gallery

Този „дъвчащ“ шедьовър се състои от 4,5-метрови стени, покрити с използвани дъвки от туристи от цял свят.

Снимка: Matt Ragen / Shutterstock

Gallery
Изворът, който превръща всичко в камък, Кнарсбъроу

Изворът край Кнарсбъроу превръща всички предмети, потопени в него, в камък. Ако пуснете нещо в него и го оставите за няколко месеца или години, той ще получи каменно покритие.

Снимка: PrakichTreetasayuth / Shutterstock

Gallery

Някога, много отдавна, местните хора вярвали, че способностите на извора се дължат на някаква магия. 

Снимка: Sue Burton PhotographyLtd / Shutterstock

Gallery
В наши дни вече знаем, че става въпрос за природен феномен, причинен заради необичайно високата минерализация на водата.

Този процес на вкаменяване не бива да се бърка с реалното вкаменяване, при което молекулите на оригиналния предмет се заместват  с молекулите на камък или минерал.

Снимка: Daniel Heighton / Shutterstock.com 

Gallery
Храмът Карни Мата, Индия

На това странно място живеят над 20 хил. плъха, които се смятат за свещени. Гризачите се наричат „кабас“ и се почитат както от местните, така и от туристи от цял свят.

Снимка: Don Mammoser / Shutterstock.com 

Gallery

Ако искате да влезете в храма, трябва да събуете обувките си. Ако имате шанс да хапнете нещо, което е нагризано от местно плъхче, може да се считате за особено благословени!

Снимка: Don Mammoser / Shutterstock.com 

Gallery
Сватбена църква на високи токчета, Тайван

Направена е от повече от 320 стъклени панели. Висока е повече от 10 метра и за направата й са похарчени повече от 686 хиляди долара. Предвидена е за венчавки.

Снимка: CHANG JO-YI / Shutterstock.com

Gallery

Църквата е била вдъхновена от места история. Според легендата през 1930 г. момиче на име Уанг е било сгодено за мъжа на мечтите си. Малко преди сватбения си ден тя претърпява инцидент и двата й крака са били ампутирани. До сватба не се стига и тя прекарва останалия си живот в църква, където търси спасение от дълбоката си депресия.

Снимка: CHENALLEN / Shutterstock.com

Gallery
Кархендж, Небраска, САЩ

Кархендж е отговорът на САЩ към британската каменна загадка Стоунхендж. Американската версия на най-известния мегалитен паметник в света е направена от 38 емблематични автомобила. Например Chevrolet Nova от 1971 г.,  Ford Thunderbird от 1965 г.,  Jeep Willys от 1945 г.

Снимка: marekuliasz / Shutterstock.com

Gallery
Той е точно копие на Стоунхендж, дори по отношение на разположението му към светлината.

Автомобилният паметник е построен през 1987 година в чест на местен фермер, който посетил Англия и Стоунхендж. Годишно над 80 000 туристи от цял свят посещават атракцията на Небраска.

Снимка: marekuliasz / Shutterstock.com

Gallery
Белият ресторант, Грузия

Създателите на тази уникална сграда, обърната с главата надолу, решават да комбинират полезното с приятното и създават ресторант. Шедьовърът в Батуми, Грузия е хем впечатляващ на външен вид, хем предлага наистина вкусни ястия.

Снимка: Grisha Bruev / Shutterstock.com

Gallery
Мистериозната "крива" гора, Полша

Това сякаш са въпросителни, обърнати наопаки. Когато видиш тези смайващи дървета, имаш чувството, че си попаднал в Забранената гора на Хари Потър или пък в приказка на Ханс-Кристиан Андерсен. 

Снимка: seawhisper / Shutterstock

Gallery

Но не, разтъркай очи, ощипи се. Всичко е съвсем реално. Намираш се в Северозападна Полша, на някакви си 20-ина километра от Шчечин и още по-близо до германската граница. Това е Кривата гора.

Снимка: Maciej Bledowski / Shutterstock

Gallery
Портите на aда, Туркменистан

Почитатели на Данте, внимавайте! Вратата на ада действително съществува. Тя се намира в средата на необитаема пустиня край град Дарваза в Туркменистан.

Земята се отваря в огромна, вечно горяща дупка насред пустинята Каракум. Гледката е особено впечатляваща нощно време, когато червеният кратер  се откроява на фона на пълната тъмнина наоколо с безбройните огнени езици, които се извиват в  безумен танц.

Guliver / iStock

Gallery

Снимка: Ed Berlen / Shutterstock