Известната американска марка Wrangler пусна на пазара дънки, за които твърди, че са антицелулитни и че може да редуцират до 60 на сто мастните натрупвания и така наречената портокалова кожа, пише Мениджър Нюз.

По какъв начин тези дънки премахват целулита? Просто с носене. Материята, от която са направени дънките, е третирана в процеса на производството с антицелулитни съставки, като например кофеин, ретинол и водорасли, съобщи БГНЕС. По време на носене тези съставки се отлагат по кожата и така действат активно на грозните мастни натрупвания. Движението също помага за по-добрите естетически резултати.

Въпреки, че в рекламата за дънките от Wrangler твърдят, че те са тествани и че могат да намалят целулита до 60 на сто, компанията отнесе критики, че мами купувачите. Критиците я упрекват, че в рекламата е била наета младата и изключително слаба манекенка Лиз Джагър, която все още няма проблеми с целулита.

Остава да се види дали джинсите въобще ще стигнат до купувачите, защото наистина е малко вероятно да имат този ефект, който се рекламира. Подобен опит с антицелулитни дънки имаше и модната къща Lerock. Тя ги рекламира като моден, а същевременно и козметичен продукт.