Искате да имате опъната и гладка кожа на седалището и бедрата? Ще подсилите съединителна тъкан на краката със следните три хитрости:

Тъй като при жените съединителната тъкан е по-разтеглива и мазнините се трупат най-вече по краката, което е хормонално обусловено, целулитът засяга предимно дамите. На жените със слаба съединителна тъкан им се налага по-често да се борят с „портокаловата кожа“, представляваща бучици от мастни депа. И въпреки че предразположението към слаба съединителна тъкан до голяма степен зависи от гените, има начини да я заздравите. Надяваме се, че нашите три съвета ще ви помогнат в неравната битка с целулита!

1. Масажите укрепват тъканта

Всекидневните масажи оказват стягащ ефект върху съединителната тъкан на бедрата. Освен това масажите предотвратяват стриите и  разширените вени. Използвайте четка за коса с гумени топчета или ръкавица от луфа с хавлиен гръб. След душа масажирайте кожата с кръгообразни движения. По този начин се стимулира кръвооросяването и се възстановява тонусът й.

2. Контрастните душове раздвижват кръвообращението

Контрастните душове са полезни не само за кръвообращението, но и за слабата съединителна тъкан. Те стимулират оросяването на кожата и я правят гладка и стегната. Ето как да процедирате:

   Завършете всекидневния си душ, като се обливате последователно с топла и студена вода. Насочвайте струята на душа към седалището, бедрата и хълбоците. Винаги пускайте първо студената, а после топлата вода. Завършете контрастният душ със студена фаза.

3. Съединителната тъкан се заздравява чрез спортуване

Със спорт и движение можем да подпомогнем значително съединителната си тъкан. Така например много подходящо за тази цел е плуването. Водното налягане масажира цялото тяло и се получава ефект като при лимфен дренаж. Насъбраната течност се изтласква от тъканта, като същевременно се стимулира кръвооросяването. Джогингът също извайва красиви и стройни крака. Ще подсилите ефекта, като добавите към това изкачване и слизане по стълби.