Wizz Air въвежда нов здравен протокол от 1 май, с който на практика влизат в сила и допълнителни хигиенни мерки, с които да се гарантира здравето и безопасността на клиентите и екипажите. Самолетите от флотилията на най-големия нискотарифен превозвач в Европа вече са оборудвани със специални  HEPA филтри, които филтрират и унищожават 99,7% от вирусите и бактериите във въздуха в кабината, посочват от авиокомпанията, а спазването на физическа дистанция по строго установен ред ще е едно от основните нови правила за организацията на пътуване от страна на превозвача. Носенето на маски на борда става задължително както за целия кабинен персонал, така и за всички пътници.   

Кабинният екипаж ще раздава дезинфекциращи кърпички на всички пътуващи, а премахването на списанията на борда и насърчаването на безконтактно плащане по време на полет са други мерки, въведени за свеждане до минимум на физическия контакт. На полетите, при които коефициентът на натоварване позволява, екипажът ще следи пътниците да седят на максимална дистанция един от друг.

Пътниците трябва да се регистрират за полет и да извършват всякакви покупки онлайн, като например заплащане за допълнителен багаж, за да се намали броят на физическите взаимодействия на летището. Използването на будки за самочекиране, където е възможно, и бърза проверка за сигурност на летищата са силно препоръчителни за допълнително подобряване на физическото дистанциране преди качване на борда, съветват още от авиокомпанията. Качването и слизането от самолетите също ще става по определен ред за физическо дистанциране.

Освен това Wizz Air ще продължи да спазва и стриктен график за почистване на цялата си флотилия в експлоатация, като всеки самолет ще бъде дезинфекциран през нощта в съответствие с официалните указания на здравните власти. Ключовите мерки от новия протокол за пътуване с  Wizz Air са представени във видеото, което следва. 

Източник: Мениджър Нюз