Пътуването в чужбина за ваканция, учене или просто за удоволствие може да бъде невероятно вълнуващо. Понякога обаче и малко страшно - особено когато не знаете езика, твърди Insider.

Но това не трябва да ви пречи да проучите всички невероятни страни, които този свят може да предложи. Живеем в модерни времена. Туристите вече не се разхождат с разговорници. Носят смартфони. 

От получаване на превод на различни надписи, чрез заснемане с камерата до преобразуване на аудио в текст, ето няколко приложения, които ще ви помогнат да пробиете езиковата бариера, когато пътувате в чужбина.

Google Translate е само един от тях с повече от 500 млн. потребители. Приложението предлага множество функции, улесняващи пътуващите, докато са в чужбина. Потребителите могат да въвеждат текст на един език и да получат незабавния превод на друг. Може дори да се пишете с пръст.

Друга възможност за незабавен превод е да говорите директно в микрофона, което ви позволява да се включите в разговор в реално време с родния си език. Това наистина е като да имате преводач на ръка. Сякаш това не е достатъчно, приложението може да преведе текста, намерен в изображения, с помощта на камерата на смарфона. А за да избегнете прекомерни такси за роуминг, можете да осъществите достъп до 59 езика офлайн.

Duolingo е лесен за навигация. 

Duolingo е едно от най-популярните приложения за изучаване на езици, с над 200 млн. активни потребители. Наличните езици включват испански, френски, немски, италиански, руски, португалски, турски, холандски, ирландски, датски, шведски, украински, есперанто, полски, гръцки, унгарски, норвежки, иврит, уелски, английски, румънски и суахили.

Концепцията е доста проста. Потребителите създават профил, избират език и след това завършват уроците чрез кратки, забавни модули. Можете дори да зададете цели и да получавате ежедневни напомняния от приятеля ви бухал, в случай че се нуждаете от малко мотивация. Това е идеалният начин да научите основите на езика преди вашето пътуване.

HelloTalk ви позволява да се свързвате с хора от цял ​​свят.

Научете се да говорите нов език, докато споделяте своите умения с друг. Потребителите се свързват с хора, които говорят езика, за по-завладяващо и интерактивно преживяване в тази глобална общност. Изберете от над сто езика като английски, японски, корейски, испански, френски, китайски, китайски, кантонски, португалски, немски, италиански, руски и арабски.

TripLingo има гласов преводач на 19 езика.

TripLingo позволява на потребителите да научат основни фрази и основен речник, докато пътуват в чужбина. Има дори гласов преводач на 19 езика и офлайн речник. Той също така е удобен за критични ситуации, като получаване на спешна информация за местоназначението, преобразуване на валута, съвети за местния етикет. 

Прочетете целия материал на сайта на Мениджър Нюз.