Смартфоните са заменили най-различни устройства, с които сме свикнали и продължават да се развиват в тази посока.

Bright Side представя 7 малко известни функции, които ще улеснят живота ви. Ето какво можете да направите с телефона си.

Да измерите разстояние

Не носите ролетка? Изтеглете си това приложение, което ще ви спести грешките при мерене на око. То използва камерата на телефона ви, за да измери разстоянието. Просто придвижете телефона от началната до крайната точка.

Да тествате батериите на дистанционното

Дори не е нужно да теглите специално приложение. Просто стартирайте камерата, вземете дистанционното управление, насочете го към нея и натиснете който и да е бутон. Ако виждате червена или розова светлина, идваща от съответния край на дистанционното, когато го погледнете през дисплея на телефона си, това означава, че инфрачервеният сигнал работи правилно и просто трябва да смените батериите.

Да управлявате телефона, без да го докосвате

Управлението с жестове може да се окаже полезно в много ситуации. Например, да си пуснете музика или да вдигнете телефона, без да изцапате, докато готвите или чистите. Има версии за Android и iOS.

Да шофирате по-безопасно

Ако карате по тъмно и искате да внимавате в пътя, това приложение със сигурност ще бъде удобно. То е предназначено да улесни шофирането при по-слаба видимост. Просто поставете телефона върху таблото и го пуснете.  

Да изпращате SMS от компютъра си

Батерията на телефона ви е паднала в най-неподходящия момент, а трябва спешно да се свържете с някого? С това приложение (за Android) няма да пропуснете нищо. Синхронизирайте телефона с компютъра или таблета си и можете да изпращате SMS от вашия имейл. Ще получавате всички съобщения, изпратени на вашия телефонен номер, като ще имате достъп до тях и във входящата кутия на телефона ви.