16 страхотни скрити функции на YouTube

05 май 2019 г., 08:54
9530

За по-удобно и забавно преживяване в сайта. shutterpix / Shutterstock.com

YouTube е една от най-бързо растящите платформи в цял свят. И не е изненадващо, че сайтът има опции, които много потребители не са подозирали. Ето някои от тях. 

 • Ако искате видеоклипът, който сте изпратили на приятел, да започне от определен момент, просто докоснете бутона „Споделяне“ (или кликнете с десен клавиш) и изберете втората опция, в която можете да изберете момент, различен от началото. След това въведете часа (часове: минути: секунди), който искате. Копирайте автоматично създадената връзка и я изпратете. Изпратеният от вас видеоклип ще започне в момента, в който сте избрали.
 • Ако качвате видео в YouTube, помогнете да отиде в горната част на списъка за намиране, като добавите субтитри. Използвайте бутона CC (Closed Captions).
 • Намерете музика за вашите видеоклипове в огромната музикална библиотека на YouTube без да се налага да плащате за авторски права.
 • Пуснете YouTube във фонов режим на вашето мобилно устройство. За iOS: отворете браузъра на телефона или таблета си и намерете съответния видеоклип. Пуснете клипа и натиснете бутона за „Начало“, като браузърът остава включен, но затворен. След това отварете Контролния център (трябва да прекарате пръст нагоре, за да го направите). Плъзнете наляво, за да преминете към втория екран. Подробностите за видеоклипа, който сте избрали в YouTube, трябва да се показват, а след това просто докоснете Play, за да продължите да слушате видеоклипа във фонов режим.
 • За Android трикът е почти същият. Стартирайте браузъра си на своя смартфон или таблет и намерете желания клип в YouTube. След това изберете менюто "Настройки" в горния десен ъгъл и докоснете „Заявка за настолния сайт/Request desktop site”. След това пуснете клипа в YouTube и докоснете бутона „Начало“, за да се върнете на началния екран.
 • Ако сте загрижен родител и не искате децата ви да сърфират из уебсайта без надзор, просто им дайте детската версия.
 • Контролирайте историята на гледанията си, като използвате секцията „История“ на страницата. Можете да изберете "Изчистване на историята", за да изтриете абсолютно всичко до момента или, "Пауза на историята", за да не бъде записвана бъдещата ви история или просто да натиснете X до всеки клип, който искате да изтриете от историята поотделно.

А сега е време за някои чисто и просто забавни трикове.

 • Например, напишете use the force luke („Използвай Силата, Люк“) в лентата и кликнете върху бутона за търсене, за да видите как екранът се движи.
  • Въведете фразата "do the harlem shake", за да видите как клиповете танцуват.
  • Искате да промените визията на YouTube по подобие на Netflix? Променете връзката към www.youtube.com/leanback. Насладете се!
  • Искате да разберете каква музика звучи във видеоклипа? Отидете на Mooma.sh, копирайте видео връзката в лентата за търсене и вижте кое е парчето.
  • Искате да видите някой бърз кадър по-внимателно? Натиснете и задръжте бутона за интервал на клавиатурата, за да възпроизведете видеоклипа при забавено движение.
  • Помните ли играта „змия“? Можете да я играете в YouTube, като задържите стралката наляво или надясно, докато видеоклипът е на пауза. След това натиснете стрелката нагоре, за да започнете играта.
  • Ако искате даден клип да се повтаря, използвайте YouTubeRepeater.
  • Добавете "gif" в YouTube в URL адреса, за да направите GIF от всеки клип. Ще се отвори сайт, в който можете да изберете желаните кадри и продължителност.

  А за десерт, нека припомним някои шорткътове:

      К = пауза или стартиране
      J = 10 секунди назад
      L = 10 секунди напред
      M = изключване на звука
     0 = връщане в началото на видеото
      Числата от 1 до 9 = придвижване между 10% и 90% от времетраенето на видеото.
      "+" = Увеличаване
      "-" = Смаляване
  Използвайте клавиша Tab, клавишите със стрелки и Enter, за да навигирате лесно из целия клип.

  Източник: Bright Side

  Коментари