Никое приложение не може да замести човешката връзка. Живият контакт, топлата прегръдка, разбиращият поглед, добрата дума, милият жест – това са опорите в растежа на детето, задължителна част от неговото съзряване и самоосъзнаване, предпоставката за неговото щастие и благополучие. Никое приложение не може да замени родителската ласка, прегръдката, нежния глас, утешаващата милувка, безусловната обич. Независимо колко бързо напредват технологиите, някои неща стават старомодни.

Наясно сме, че не можем да откъснем напълно детето от дигиталния свят. Наясно сме, че е по-добре да приемем огромното му влияние върху подрастващите (а и върху всички нас(, за да направим така, че да работи в наша полза.

Нищо не е по-важно от непосредствения контакт с родителя. Бъдете до детето си.  Усещането за закрила и любов от родителите формират самочувствието на детето, дават му сигурност и увереност.

Подобни взаимоотношения изграждат силна връзка между родител и дете, която е от съществено значение в тийнейджърските години, когато детето има най-голяма нужда от подкрепа, въпреки че именно тогава най-малко го признава.

Прегръдката и подкрепата са най-важното за едно дете и те са незаменими.