Човек въвежда различни пароли средно по 39 пъти на ден, а по-сериозните потребители са принудени да набират поредиците от букви и цифри до 100 пъти в рамките на 24 часа, пише Express.

Но колкото и да защитавате акаунтите си, никоя парола не може да бъде достатъчно сигурна. Затова Motorola има ново предложение за вас - начин, по който да превърнете самото си тяло в парола. 

Идеята на компанията е да направи възможно носенето на тайната комбинация под формата на татуировка. 

"Обмисляме няколко опции, които да подобрят начина, по който защитавате информацията си и след това имате достъп до нея", разказва Реджина Дугън от Motorola. "В близък план това могат да бъдат различни електронни жетони, но в перспектива говорим за елементи, даващи ви достъп и оторизация, които да носите директно в кожата си".

По този проект Motorola работи с компанията MC10, която прави татуировки с вградени сензори и антени. Така приготвените електронни татуировки могат да стоят до седмица в кожата на потребителя.

"Планираме заедно са изработим татуировка за идентификация. Това е една идея, която ще се хареса особено на по-младите потребители, които може и да не искат да носят жетон, но със сигурност ще се радват на татуировка, пък било то само, за да вбесят родителите си", продължава Дуган.

Според МС10 е възможно изработваните по този начин татуировки да заменят и пейсмейкърите.