Постоянно чуваме от приятели и близки за случаи, в които електронната им поща или друга уеб регистрация е била разбита. С не много усилия човек може да се защити по-добре, като си създаде и запомни или запише пароли за регистрациите си, които са трудни за отгатване. Това подчертават авторите в Business Insider, цитирани от Мениджър Нюз.

Те посочват 8 начина, с които може да се направи суперсигурна парола. Става дума за следното:

Първо, уверете се, че не използвате някоя от следните пароли: “123456”, “parola”, “qwerty”, “ninja”, “welcome” и “123abc”. Ако тези думи и букви са ваши пароли е време да направите промяна. Yahoo посочи, че те са едни от най-често срещаните, използваните и лесните за разбиване.

Второ, измислете парола, която е дълга. Естествено, паролите от повече букви и думи са по-трудни за превземане. Надвишете значително посочената минимална дължина.

Трето, намерете лесен начин логично да помните дългата си парола. От сайта Lifehacker съветват да бъдат правени в пароли цели изречения. На английски език някои от вариантите могат да звучат и изглеждат така: " I drive a 1978 Volkswagen! = IDA78VW!” или „Living At Home Since 1972 Sux = L@HS72SX".

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.