Всички социални мрежи имат досадни аспекти. Що се отнася до Facebook, независимо от неспокойството кога човек поправя въпроса за данните и поверителността, неудобството обикновено възниква от известия под формата на червени точки. Ако не сте голям фен на социалните мрежи и не искате постоянно да проверявате кой ваш познат е поискал да станете приятели и в чата, или коя дама е харесала последния ви пост, може лесно да намалите тези известия.

Ще уточним необходимите стъпки от мобилното приложение на Facebook. С изключение на някои проблеми с разположението на елементи на екрана, маршрутът е подобен в iOS и Android. Първо, трябва да отидете в менюто (иконата на трите хоризонтални линии) и да потърсите „Настройки и поверителност“.

След това отидете на „Настройки“. Тогава ще има опции за корекция, свързани с акаунта, сигурността, поверителността, вашата информация или реклами във Facebook. Точно под тях се появява секцията „Известия“, в която е подходящо да кликнете върху „Точки за известия“. По този начин можете да прочетете „редактиране на предпочитанията за показване на точки за известяване в преките пътища“. Бинго. Ако сме въвели тази опция, проверяваме дали червените точки са активирани например в „Профил“ и в „Групи“. Остава само да обърнете по подразбиране и това е всичко.

Ако след няколко дни червените точици започнат да ви липсват, винаги можете да отмените дезактивирането, информира 20minutos.es.

Бърз достъп в Android

Android също предлага бърз маршрут: направете дълго натискане на една от иконите на лентата с преки пътища, в изскачащия прозорец ще бъде възможно да разберете дали има активирани точки за известяване. Това експресно решение не се появява в iOS, където ви позволява само да изтриете някои преки пътища.

В рамките на „Известия“, в „Конфигурация на известия“, имате възможността да установим какви известия искаме да получим (и къде). Фейсбук обаче уведомява своята служба за помощ, че няма опция за напълно деактивиране на известията. Въпреки това, посочените по-горе стъпки значително минимизират честотата му.  

Мениджър Нюз