Илон Мъск заяви в социалната мрежа Twitter, че другата социална мрежа, Facebook, не струва (“Facebook sucks”) , пише Daily Mail.

Публикацията му е в отговор на Джером Песенти, който отговаря за изкуствения интелект във Facebook. По-рано той разкритикува предупрежденията на милиардера за опасностите от изкуствения общ интелект (AGI).

“Вярвам, че много хора от общността биха искали това да се каже публично”, написа Песенти в Twitter. „Мъск няма представа за какво говори, когато говори за изкуствен интелект (AI). Няма такова нещо като AGI“, добави той.”

Изявленията следват репортаж на CNBC, включително интервюта с изследователи на AI, които считат коментарите на Мъск за „неподходящи“.

Иначе това не е първият път, в който собственикът на SpaceX и Tesla показва неприязън към Facebook. През февруари той се изказа срещу компанията, като призова потребителите да изтрият своите акаунти.

Той разпространи хаштага #DeleteFacebook, също като британския комик Саша Барън Коен, който е критик на Facebook.

Преди месеци Барън Коен туитира: „Не позволяваме на 1 човек да контролира водата за 2,5 милиарда души. Не позволяваме на 1 човек да контролира електричеството за 2,5 милиарда души. Защо позволяваме на 1 човек да контролира информацията за 2,5 милиарда души?“

Илон Мъск, макар и очарован от изкуствения интелект, отдавна говори за опасностите, които технологията може да доведе за човешката раса.

Източник: Daily Mail / Gospodari