Забравяте за съвременните достижения на цивилизацията, използвате вентилатори и ветрила, а при думата „климатик“ ви втриса от ужас… Искате ли такъв живот? Не? Тогава се възползвайте от нашите вредни съвети!

1. Понижете температурата колкото се може повече

Отдавна не сте лекували хрема у детето? Тогава рязко сменяйте температурата – навън е +40, а у дома +18, а може и още по-прохладно. И не слушайте тези глупави хора, които казват, че разликата трябва да бъде не повече от 10 градуса и температурата трябва да се понижава постепенно – с 2 градуса на всеки половин час. Който се бои от вълци, да не ходи в гората!

2. Струята – право в детето

Да настроите въздушния поток към тавана или да държите детето встрани от него? Ами, ами! Вашата цел е да охладите детето, така че това и правите – а струята е право в него. Така го и калявате.

3. Варирайте с температурата

Постоянната температура е монотонна и безинтересна. Много по-весело е, ако отначало изобщо не пускате климатика, изчакате да се изпотите добре, а после добре да се охладите. Желателно е и в същата влажна дреха. Ефектът ще продължи седмица-две.

4. Чистотата не е важна

Купили сте климатик, сложили сте го на стената и сте забравили за него: този подход е съвсем верен, ако обичате да боледувате. Вътре в агрегата живеят множество бактерии, които с радост се размножават из жилището или автомобила ви. Живейте дружно с тях и в никакъв случай не се опитвайте да почистите климатика и да сменяте филтрите – това е работа на педантите.

Прочетете целия материал на сайта на Новите родители.