Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. Това важни в пълна степен за един пациент в болница в североизточна Турция, чийто верен домашен любимец е стоял цели 6 дни пред вратите на болничното заведение, докато мъжът най-накрая не е бил изписан.

Когато Кемал Сентурк е бил откаран с линейка до болницата „Медикъл Парк“ в Трабзон на 14 януари, неговото куче Бончук избягва от апартамента и го последва директно до сградата. Тук животинчето го чака търпеливо всеки ден.

Болничният персонал информира семейството на Сентурк за местоположението на неговото куче. Въпреки че Бончук е откарвана обратно у дома многократно, тя успява да избяга всеки път и отново се връща до болницата, казва Мурат Еркан от „Медикъл Парк“ пред Си Ен Ен.

Апартаментът на Сентурк се намира в близост до болницата, но семейството на мъжа не е сигурно как кучето успява да избяга всеки път.

„Неговото куче Бончук го последва до болничната врата и отказваше да си тръгне в продължение на 6 дни, докато накрая нейният стопанин не бе изписан“, казва Еркан.

За да се опита да успокои животинчето, Сентурк е общувал с него през прозореца на болничното заведение. То успява да спечели симпатиите на персонала, който го е хранил и се е грижил за него през въпросните 6 дни.

„Кемал Сентурк е с Бончук вече близо 9 години. Той също заяви, че кучето му липсва много по време на престоя си в болницата“, допълва Еркан.

Източник: CNN