Какво да ядем, за да забременеем? Какви храни и напитки да избягваме, ако искаме бебе? Наистина ли има и такава зависимост?

Науката и медицината вървят напред с бързи темпове и дават шанс на хора, за които преди години е било невъзможно да забременеят, да станат родители.

И да, правилното хранене наистина влияе, защото съществува пряка връзка между това, което яде жената и това колко лесно може да забременее, твърди и изброява letidor.ru.

Сладолед

Консумацията на голямо количество сладолед вероятно няма да направи чудеса с вашата фертилност. Изобщо употребата на млечни продукти в прекалени количества може да има противоположен ефект. 

Не едно изследване обаче е показало, че жените, които ядат повече от една порция пълномаслени продукти седмично, страдат с 25% по-рядко от проблеми с безплодие, отколкото онези, които хапат пълномаслени продукти само веднъж на седмица. 

И обратно – жени, които ядат една порция нискомаслени млечни продукти повече от веднъж седмично, имат проблеми с безплодието с 85% повече, отколкото онези жени, които ядат такива само веднъж седмично. 

С едно изречение: ако искате да забременеете, заменете обезмаслените млечни продукти с пълномаслени.

Продължава на страницата на Новите родители