Ако сте като повечето хора, сега е моментът от годината, когато сте отправили поглед към себе си с желанието да решите по какъв начин можете да подобрите живота си. Дали тези решения са във вид на формален списък, или не, те обикновено са изпълнени с едни и същи смътни обещания към себе си.

Но през 1955 г. Мерилин Монро, вече изгряваща звезда със заглавия като „Джентълмените предпочитат блондинки“ и „Как да се омъжиш за милионер“ зад гърба си, има много точна и подробна представа за това как може да подобри живота си и тя е изцяло свързана с усъвършенстването на таланта й. 

Въпреки че понякога несправедливо определят Монро само като холивудски секс символ, всяко разравяне разкрива една млада жена, твърдо решена да бъде взета насериозно в избраната от нея професия. 

Ето защо въпреки звездния си брак с Джо ДиМаджо и постигнатия успех, Монро тръгва след Лий Страсбърг в престижното му Актьорско студио през март 1955 г. Това ще бъде началото на една връзка, която ще окаже силно влияние върху Монро в останалата част от краткия ѝ живот. Гледайки списъка с решения, която тя е записала в тефтера си, можете да видите защо.

Трябва да се постарая да направя

Трябва да имам дисциплината да направя следното:

z – да ходя на часовете – моите собствени, винаги – без пропуск.

x – да ходя колкото може по-често да наблюдавам другите частни уроци на Страсбърг.