Тайната на кокосовото масло

23 април 2019 г., 12:11
1207

Shutterstock

Не случайно кокосовото масло е невероятно популярно. То има множество ползи за здравето, външния вид, има деликатен вкус и е широко достъпно. Също така е изключително универсално - с редицата приложения, които foodpanda споделя с вас.

  • Защита от слънце.

Кокосовото масло може да защити кожата ви от ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето, което може да предизвика бръчки, кафяви петна и да повиши риска от рак на кожата.

  • Засилва метаболизма.

Кокосово масло съдържа триглицериди. Това са мастни киселини, които бързо се абсорбират и могат да увеличат количеството калории, които изгаряте

  • Гответе безопасно при високи температури.

Кокосово масло има много високо съдържание на наситени мазнини. Всъщност около 87% от мазнините са наситени. Тази функция го прави една от най-добрите мазнини за готвене с висока топлина, включително пържене.

  • Подобрете здравето си на зъбите.

Кокосово масло може да бъде мощно оръжие срещу бактерии, включително Streptococcus mutans. Това са бактериите в устата, които причиняват зъбна плака, разпад на зъбите и заболяване на венците.

  • Подобрете функцията на мозъка.

Мазнините в кокосовото масло се разграждат от черния дроб и се превръщат в кетони, които могат да действат като алтернативен източник на енергия за мозъка.

Ключови думи:
Коментари