Не е изненадващо, че днес почти всеки знае за кокосовото масло. Колкото и прекрасно да е то, това далеч не е единственият невероятен хранителен продукт, който идва от един скромен кокос. foodpanda подбра кои са полезните свойства на кокосовите продукти.  

1. Кокосово брашно

Кокосовото брашно е сушено и смляно кокосово мляко. То е без глутен, с високо съдържание на протеини и фибри.

2. Кокосов оцет

Ползите за здравето на кокосовия оцет са подобни на тези на ябълковия оцет. Въпреки това, този има нула калории и много по-приятен вкус.

3. Кокосова захар

Кокосовата захар се събира от соковете или кокосовите цветове. Тя е обявена за най-устойчивия подсладител в света от Организацията по прехрана и земеделие. Освен това е леко сладка и богата на микроелементи.

4. Кокосова вода

Това е чудесен източник на витамини, особено след спорт и е естествено срещащата се течност, намираща се в центъра на зрял кокос. Грешка е да се третира като заместител на действителната H2O.

5. Кокосово сладко

Звучи като нещо, направено от месестия бял плод. Но кокосово сладко всъщност е направено от кокосово мляко и кокосов сироп. Това е вкусна маса, която може да се използва директно на препечени филийки, кифли и плодове.