Ползите от рибеното масло са неизброими. То заздравява сърцето, подобрява паметта и настроението, намалява теглото, брани зрението, прави кожата ни по-красива, укрепва имунната система и облекчава депресията.

Сега пък учени установиха, че то може да защити и мозъка от вредното влияние на токсините. Според тях то не оказва непосредствено въздействие върху неврогенезата, но защитава мозъка от въздействието на опасните вещества. 

Познавачите уверяват, че тази хранителна добавка стимулира определена област на мозъка, която отговаря за паметта, приемането на храна и обучението.

Анализирайки 185 научни изследвания за въздействието на тази добавка върху здравето на хората, учените стигнали до извода, че тя задейства онези зони на мозъка, които отговарят за паметта и обучението. Заради активизирането на метаболизма рибеното масло превръща всякаква храна в нискокалорийна.

Досега изследователите подразбираха, че вредните продукти става първопричина за нарушаване на неврогенезата – процесът на формиране на нови нервни клетки.

Затова диетолозите съветват тази добавка да се включва в ежедневното меню. Според експертите излишното количество захар в организма може напълно да стане предпоставка за излишни килограми, а това води до нарушения в интелектуалната дейност и метаболизма.