Рядко една прегръдка успява да промени света. В случая с тези преждевременно родени близнаци обаче се случва точно това.

През 1995 г. двойката близнаци Кайри и Бриел Джаксън се родили 12 седмици преди термина и тежали приблизително 1 кг.

Кайри започнала да наддава и да заяква след раждането, но Бриел не се справял толкова добре. Тя плачела много, оставайки без въздух и посинявайки в лицето. Нейният сърдечен ритъм се покачвал и влизал в критичните стойности. В тези дни политиката на болниците разрешавала близнаци да бъдат слагани в различни кувиози, за да се намали рискът от предаване на инфекции.

След като сестрата отговаряща за Бриел изпробвала всички методи, но не могла да я успокои, тя сложила Бриел до Кайри в същия кувиоз с позволение на родителите им.

Почти веднага Бриел се сгушила в прегръдките на Кайри и започнала да се успокоява. Обезпокояващо ниското ѝ ниво на кислород в кръвта започнало да се покачва в рамките на минути. Докато подремвали, Кайри сложила тънката си като клечка ръка около Бриел. Сърдечния ритъм на Бриел започнал да се стабилизира и температурата на тялото ѝ се качило до нормалните стойности.

Тази „чудотворна прегръдка“ преобърнала медицинската практика в САЩ.

Това видео ще ви покаже близнаците днес – пораснали, живи и здрави. То ще ви накара да се почувствате благодарни за живота, който водим.