Всички искаме да сме здрави да имаме хубава фигура, но при наличието на толкова много диети и хапчета за отслабване, добре е да видим и какво казва науката. Тъкмо това ще научим от следващия клип на ASAP Science:

Нека започнем с най-очевидното: упражненията.

Освен че горите калории по време на упражненията, учените наскоро откриха, че ако тренирате редовно, топите мазнини и докато спите.

По време на упражнения организмът ви превръща всички приети въглехидрати в енергия и ги изразходва напълно в следващите 24 часа. Междувременно започва да разгражда натрупванията от мазнини и използва енергията от тях, за да поддържа основните си функции –да ходите, да говорите и дори да спите.

Не пропускайте хранения – особено закуската.

Ако се оставите дълго време гладни, мозъкът ви създава интензивен стремеж към по-висококалорични храни за сметка на по-здравословните варианти.

Закуската в частност спомага за поддържане на нивата на кръвната захар и хормоните в норма и дава на организма начален тласък да изгорите повече калории през деня.

Включването на повече протеини и нискомаслени млечни продукти също помага.

Високопротеиновите храни карат организма да произвежда голямо количество от хормона PYY, който преминава в мозъка и потиска сигналите на глад. Ако прибавите само с 10% процента повече протеини към храната си, това ще ви държи сити много по-дълго.