Британският физик, професор Брайън Кокс (Brian Cox) изуми публиката на сутрешното шоу This Morning на британската телевизия ITV с екстравагантна теория за произхода на човечеството, пише Daily Mail.

53-годишният Кокс първо заяви, че Вселената може да се окаже, че не е това, което всички сме свикнали да смятаме според представите от  учебниците. „Отговаряйки на въпросите, които Стивън Хокинг зададе преди повече от 50 години, стигнахме до заключението - и да, ще го кажа на глас - че е възможно ние, хората да сме холограми“, каза физикът.

Водещата Рут Лангсфорд възкликна удивено: „Моят разум се оказва неподготвен за това. Никога не съм се справяла добре с природните науки в училище и в момента много старателно се опитвамда разбера вашите заключения, но това взривява мозъка ми”, каза тя.

След това Кокс и водещите смениха темата на разговора, но в края на интервюто Лангсфорд  отново се върна към нея с въпроса. "Сега се питам, наистина ли съм холограма?" На което физикът отговори: „Да, вероятно е така“.

В коментарите на сайта на предаването повечето споделиха, че са шокирани от твърдението на учения. Някои развихриха чувството си за хумор, а други пък дори благодариха на физика, че ги подтиква да търсят нови данни какво е Вселената.

Източник: Мениджър Нюз