Авторите на изследването твърдят, че електрическите фурни вършат по-добра работа при изпичането на пиците заради начина, по който топлината се пренася. Ето защо те създадават едно уравнение за съвършената пица, което може да пробвате и вкъщи.

Огънят в традиционните фурни с огнеупорни тухли гори в единия ъгъл. Поради тази причина топлината се пренася неравномерно през извитата и отворена пещ. В една нормална електрическа печка обаче пицата често се поставя директно върху металната решетка. Металът е по-добър проводник на топлина (и много по-мощен от тухлата). Съответно долната част на тестото абсорбира топлината по-бързо от останалата част. Но на колко градуса е хубаво да я печем? Ако използваме гореспоменатата техника на италианските пицари, ще превърнем нашата пица направо във въглен. Тук на помощ идва уравнение номер 13:

За да отчетат тази промяна в проводимостта, авторите твърдят, че е хубаво да намалим градусите на печката до 230°C и да я печем за не повече от 170 секунди. При допълнителен топинг с по-високо съдържание обаче вероятно ще се наложи да задържите за малко по-дълго време във фурната (заради процеса на изпаряване). Колко точно обаче? За тази цел ще трябва да прочетете цялото изследване, публикувано в arXiv.