Пица Маргарита или пица Хавай? Що се отнася до плънката на пицата, предпочитанията на хората са различни. Кой би помислил, че това издава нещичко за характера ни? Екип учени от Центъра за обоняние и вкус в Чикаго с ръководител д-р Алън Хирш провели анкета с 18 000 доброволци на тема хранителните им навици. Резултатите били повече от изненадващи! Тук ще разберете с кои плънки за пица трябва да сте особено предпазливи.

Пица Салами: тя е любимата пица на голям брой хора. Но д-р Алън Хирш издава унищожителна присъда на феновете й: повечето любители на Салами били неорганизирани, нерешителни и се поддавали лесно на чуждо влияние. Друга черта на характера била, че обичали да хвърлят вината върху другите, когато самите те сгафят. Леле! 

Пица Капричоза (с шунка и зеленчуци): тези, които я обичат, са надеждни и на тях може да се разчита. Харесват спокойните и балансирани взаимоотношения и взимат от живота от всичко по малко.

Пица Маргарита е класическият избор. Според д-р Хирш нейните любители са жизнерадостни, чувствителни, състрадателни и верни спътници в живота. Нищо чудно, защото феновете на Маргарита не са сложни личности. Вкусът им е постоянен и траен – не само при избора на пица.

Пица Куатро Стаджони (с прошуто, гъби, моцарела и артишок): според американското проучване който избира тази пица, обича да е в центъра на вниманието. Не се задоволява лесно и непрекъснато е в търсене на нещо, което си мисли, че пропуска. Нервна и неспокойна натура.

Пица Хавай (с ананас и варена шунка): Ако се вярва на проучването, любителите на тази пица са агресивни, амбициозни и честолюбиви. Не особено похвални качества. В Италия пица Хавай също се смята за издънка. Но нейните фенове обичат да поемат рискове и не позволяват да им се нарежда какво да правят. Изборът на тази пица винаги трябва да се оправдава. Впрочем най-прочутият й фен е авторката на „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг!

Пица Парма с рукола: Който харесва коктейл Аперол Шприц, харесва и пица Парма. Нейните любители са модерни хора, винаги в пулса на времето – или поне искат да минат за такива. Защото за съжаление пица Парма с рукола е и най-голямото (макар и вкусно) парвеню сред пиците!

Пица Туна: Който избира пица Туна, е по-скоро колеблив и неустановен човек. Рибно ястие или пица? О, пица Туна съчетава и двете!