Жените симулират оргазъм, защото се притесняват, че партньорът им може да им изневери, установиха американски учени, пише Framar. Те открили още, че колкото по-често една жена симулира оргазъм, толкова по-успешно задържа мъжа до себе си. Американските учени изследвали 453 хетеросексуални жени на възраст между 18 и 46 години, които имали връзка от минимум шест месеца.

Над половината от жените (53,9%) заявили, че симулирали оргазъм с настоящия си партньор. Учените отбелязват, че "жените, които чувствали най-голяма опасност, че партньорът им ще им изневери, било много по-вероятно да симулират оргазъм."

Освен това учените установили, че жена, която симулирала оргазъм на определен етап от връзката си, било много по-вероятно да подозира партньора си в изневяра от жена, която никога не го е правила.

Изследването било осъществено от Фарнац Кайгобади от Колумбийския университет в щата Ню Йорк, Тод Шакълфорд и Вивиана Уийкс Шакълфорд от университета Оуклънд в Мичиган. Те установили, че жените развили многобройни тактики, за да задържат мъж, който се страхуват, че може да им изневери. Те се стараели много повече при избора на дрехи, следели движението на мъжа си и се срещали с потенциални съперници.

Виж още: Тези 3 действия са ключови, ако искате една жена да стигне до оргазъм