Празниците без пухкав снежец не са същите. Затова се обзаведете с купища изкуствена белота – но не с бутафорния памук, с който баба кичеше елхата. Подарете си истинско снежно изживяване.

Какво ти е необходимо:

• Натриев полиакрилат. Звучи зашеметяващо, но всъщност се намира като пълнеж на повечето видове бебешки пелени за еднократна употреба.
• Вода
• Съд с големина, съобразена с количеството сняг, който искаш да получиш
• Боя по желание – най-подходящи са окраските за храна

Какво трябва да направиш:

1.  Разкъсай една (или няколко) бебешка пелена, изсипи вътрешността й в съда. Имай предвид, че обемът на натриевия полиакрилат ще се увеличи поне четири пъти – затова остави достатъчно място.

2.  Добави водата. Подходящото съотношение е приблизително 1 мярка полиакрилат към 4 мерки вода. Ако желаеш по-лепкав сняг – сложи повече вода. За по-сух можеш да намалиш абсорбиращите способности на полиакрилата, като добавиш щипка сол.

3.  Гледай как бухва! Само за миг съдът ти ще се напълни с пухкав бял сняг. Той е хладен на допир заради съдържанието на вода и се сипе почти като истински. За да добавиш автентичност, подръж го малко в хладилника – гелът няма да се разтопи след това. Ако изсъхне, можеш да го освежиш, като добавиш още вода.

4.  Чувал си поговорката „Не яж жълтия сняг”. Можеш да си направиш шега, като добавиш малко боя за храна към водата, с която заливаш натриевия полиакрилат. Така можеш да имаш не само жълт, но и розов, син, червен и виолетов сняг. Натрупай го под елхата и се наслаждавай на истински извънземен празник!