Повечето хора вярват, че ако смесят различните домакински продукти за чистене, ще получат по-добри резултати. Това обаче далеч не е така. Истината, че подобно действие може да бъде доста опасно, тъй като е възможно комбинацията да доведе до неочаквани химични реакции, вредни за вашето здраве.

Например…

1. Белина и алкохол

Комбинацията от тези два химикала образува хлороформ и солна киселина. Те могат да се отразят зле на вашата нервна система, дробове, бъбреци, очи и кожа. Освен това високите нива на хлороформ могат да предизвикат световъртеж, главоболие, загуба на съзнание и дори смърт.

2. Белина и амоняк

Тази смес е наистина опасна за вашето здраве. Тя довежда до образуването на токсични газове, които могат да увредят дихателната система. Нещо повече – високите концентрации на амоняк и хлорамин (високо токсичен газ) също така води до създаването на опасна избухваща субстанция.

3. Белина и оцет

Добавянето на слаба киселина към белина ще образува токсични газове, които могат да нанесат сериозни щети на очите и дробовете ви.

4. Белина и други почистващи продукти

Домашните почистващи препарати (за стъкло, тоалетна и детергенти за съдомиялна) не трябва да се смесват с белина. Никога. Това ще доведе до образуването на хлор. Дори минималното излагане на този газ може да доведе до сериозни увреждания на очите и дихателната система.