Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здраве, пише Мениджър Нюз. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, имунитетът отслабва, започваме да страдаме от косопада, ноктите стават чупливи, а кожата повяхва. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани. Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

Джинджифил - това е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.

Круши - сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие. 

Карфиол - сладкият и лек вкус е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура, сумите също са много вкусни

Тиква - сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калии и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва печена с мед и орехи. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.