И на 30, и на 60 жените никога не са доволни от външния си вид, но, за щастие, има няколко лесни начина, които помагат да изглеждаме по-млади, независимо на колко сме години:

Увеличете приема на витамин С

Това е най-добрият съвет, когато говорим за младежко излъчване, защото витамин С стимулира изаботката на колаген в кожата и това ѝ позволява да запази своя свеж вид по-дълго. Хапвайте повече червени чушки, домати, ягоди, портокали, киви, грейпфрут... Всички те съдържат здравословния витамин С.

Яжте повече белтъчини

Те са изключително важни за работата на кожните клетки – и за производството на колаген, и за обновлението. Белтъчините са жизненоважни вещества, които трябва да присъстват в менюто ви. Избирайте непълномаслени млечни продукти и немазни меса – риба, телешко, пилешко, а също яйца, орехи и бобови растения.

Забравете за майонезата, наблегнете на зехтин

Вкусна е, но не е здравословна, затова заложете на салатите с чист зехтин и лимон или смесете зехтин с рапично олио и лимон. Те насищат организма с витамини А, Е и други антиоксиданти, което е здравословно. Свежите салати, подправени по този начин, помагат в борбата със свободните радикали и съхраняват здравия вид на кожата.

Не използвайте пудра

Тя може да направи чудеса с външния вид, но не и когато искате да бъдете младолики. Колкото повече пудра за лице използвате, толкова повече тя запълва порите, и кожата не може да диша, освен това подчертава фините линии и бръчици.

За да прикриете пигментните петна по лицето и да изравните тена, използвайте съвсем лек тонер. Добавяйте бронзант, който замаскира всички промени в цвета на кожата, а и придава красив блясък.

Всеки ден полагайте грижи за кожата на ръцете

Както всеки ден се грижите за хидратацията на лицето, така постъпвайте и с кожата на ръцете. Не жалете крема за ръце, може понякога да използвате и козметиката за лице върху ръцете. Нанасяйте слънцезащитен крем редовно, нека това ви стане навик, защото е важно да пречите на вредните слънчеви лъчи да състаряват кожата ви.

Източник: noviteroditeli.bg