Сънуването е едно от най-странните и интересни преживявания в живота ни. По време на Римската империя някои сънища дори са били предоставени на римския Сенат за анализ и интерпретация. Те са смятани за послания от боговете. Така наречените преводачи на сънища (хора разчитащи сънища) са придружавали военни лидери в битки и кампании, пише "МениджърНюз"!

В допълнение към това, също така е известно, че много творци са получили своите творчески идеи и вдъхновение именно от сънищата си. Но какво всъщност знаем за сънищата?

По-долу ще ви представим 15 интересни факти за сънищата - насладете се и това, което е най-важното, не забравяйте да споделите вашите истории за сънища в коментарите!

1. 90% от сънищата се забравят

В рамките на 5 минути от събуждането, половината от съня се забравя. В рамките на 10 - 90% си е отишъл.

2. Слепите хора също сънуват

Хората, които ослепява след раждането, могат да виждат образи в сънищата си. Хората, които са родени слепи, не виждат никакви изображения, но имат сънища еднакво живи, породени от участието на емоции и другите им сетива слух, обоняние, допир.

3. Всеки сънува

Всеки човек сънува (освен в случаите на крайно психическо разстройство). Ако смятате, че вие не сънувате, това не е вярно – вие просто забравяте сънищата си.

4. В сънищата си виждаме само лица, които са ни познати

Нашият ум не си измисля лица - в сънищата си ние виждаме истинските лица на реални хора, които сме виждали по време на нашия живот, но може да не си спомняме. През живота си виждаме огромен брой лица, така че ние имаме безкраен запас от герои за нашия мозък.