В готвенето има храни, които просто си принадлежат една на друга. Кои са те и как да използваме тези комбинации?

Когато смесвате тези продукти, можете да сте сигурни, че резултатите ще са наистина добри. А защо не експериментирате малко повече? Да речем в примера с крушата и синьото сирене можете да замените плода със смокиня. Една дребна промяна, която със сигурност ще доведе до нещо наистина вкусно.

Домати + чесън + босилек. Отлично за салати и студени предястия през лятото или топла супа през зимата.

Червено цвекло + козе сирене + ядки. Салати, предястия, ястия, сготвени в касерол, гарнитури – тези три продукта вървят отлично с всичко.

Сирене + мед + кедрови орехи. Потопете сиренето и кедровите орехи в мед и си хапнете едно хубаво.

Картофи + копър. Варените картофи са хубави, но ако добавите малко ситно нарязан копър, стават прекрасни.

Картофи + индийско орехче. Индийското орехче върви отлично с всякакви картофи, особено намачканите.

Месо + анасон. Няма да усетите анасона, но вкусът на месото ще е превъзходен.

Ябълки + канела. Класика, която отива на всичко – десерти, сосове и основни ястия.

Бекон + яйца. Беконът може да е вашата тайна съставка за всяко ястие, особено за яйца.

Круши + синьо сирене. Можете да използвате тази комбинация в салати или други ястия, включително горещи.

Овнешко месо + джоджен. Добавете малко джоджен към соса и месото ще придобие съвсем различен вкус.

Свинско месо + семена на копър. Овкусете свинското с намачкани семена от копър и ще усетите разликата.

Патица + портокали. Използвайте кората на портокала като подправка, добавете резенчета портокал към салата с патица или сервирайте портокалов сос с патешки гърди.

Дивеч + боровинки. Боровинките наистина ще овкусят месото.

Пъпеш + бут. Тези две храни са създадени една за друга.