12-годишно момче събра всички доказателства, че ваксините причиняват аутизъм

03 юни 2016 г., 08:30
26937

Източник: Facebook

Да влезете във Facebook и да видите как видео със заглавие „Да, ваксините причиняват аутизъм” придобива вирусна популярност, не е добро начало на деня за любителите на науката. Но не бързайте. Първо изгледайте целия клип, до края.

12-годишният мексиканец Марко Артуро е изпозвал сензационното заглавие, за да подхлъзне противниците на ваксинирането по възможно най-ефектния начин.

Искате свидетелства, че ваксините причиняват аутизъм? Ето, той е събрал цяла папка.

Марко поддържа Facebook страница, посветена на науката. Само ден-два след публикуването си неговото видео събра повече от милион гледания, които той очарователно описа като „повече от населението на Бахамските острови, Белиз, Гренландия, Монако, Бермуда и Доминика взети заедно.” Сега посещенията му са няколко пъти по толкова.

Виж още: Изследване върху 657 461 деца не открива връзка между ваксините и аутизма

В краткия клип той разказва как е провел изследвания и е открил, че лекарите и фармацевтичните компании НИ ЛЪЖАТ за ваксините.

>>

Момчето държи в ръце папка, озаглавена „Доказателства, че ваксините причиняват аутизъм” и казва на зрителите, че ще изложи събраните свидетелства страница по страница.

Но когато я отваря, вижда, че всички страници са празни. Какво се случва?

„Мисля, че може причината за това да е, че няма абсолютно никакви доказателства, които подкрепят твърдението, че ваксините са свързани с аутизма по какъвто и да било начин” - казва Артуро. Бум!

След което набързо разбива аргумента „Това са моите деца, значи изборът е мой” и обяснява защо е толкова важно всички деца да бъдат защитени от потенциално фатални зарази.

За жалост противниците на ваксинирането съвсем не са радостни от неговия ефектен номер.12-годишният Марко Артуро е получил не е едно агресивно съобщение на Facebook страницата си.

Неговата увереност и талант заслужават овации. Не пропускайте финалния щрих, в който пуска на земята символичния микрофон. Жест, който най-добре се превежда с тукашното „рече и отсече”.

Коментари