Мислите си, че знаете всичко за Древен Египет? Помислете отново...

Тази събота National Geographic старитра третия сезон на своята документална поредица "Изгубените съкровища на Египет", която в рамките на осем епизода ще разкрие нови и значими открития по темата, които със сигурност ще разширят познанията ви за тази впечатляваща цивилизация.

Ще получите безпрецеден достъп до работата на бележити археолози от различни краища на света, които ще ви разкажат подробности за находките и преживяванията си. Ще видите как техните екипи се борят с изгарящата жега и негостоприемния терен в името на невероятни открития, а модерни технологии ще ви запознаят отблизо с вълнуващите разкопки както никога досега.

Зрителите ще се пренесат в центъра на събитията, докато изследователите кръстосват подземията под пирамидите, намират отдавна изгубени гробници и изравят мумии на 3000 години. Източник: © 2021 Windfall Films All Rights Reserved

Съвременните наследници на Индиана Джоунс

Камерите на National Geographic ще последват д-р Мохамед Мегахед по време на посещението му в най-голямата пирамида на древноегипетска царица. Мегахед успява да стигне до погребалната камера – удивително постижение, което никой не успял да направи от построяването ѝ преди повече от 4000 години.

Източник: © 2021 Windfall Films All Rights Reserved

Д-р Катлийн Мартинес пък ще ви отведе в храма в Тапозирис Магна, където за първи път има възможността да проучи тайна мрежа от тунели под неговите основи. Храмът датира от епохата на Клеопатра, а в лабиринта има скрита врата, която може би води до заветната изгубена гробница на последния египетски фараон.

За да си обяснят и възхода на мумифицирането - една от големите мистерии на древен Египет – археолозите проучват една от навярно най-старите мумии, намирани някога. Те влизат в запечатана гробница, за да разберат как точно мумифицирането се е запазило като традиция след края на египетската цивилизация. В същото време случайно открита гробница, пълна с тела, разкрива как обикновени египтяни са опитвали да се преселят в отвъдното.

Източник: © 2021 Windfall Films All Rights Reserved

Първият епизод – „Мистерията на гробницата на Тутанкамон“ – ще бъде излъчен в събота (6 ноември) от 22 часа по National Geographic.

Не го пропускайте!