Жилището винаги изглежда като извадено от каталог, всичко е на мястото си, а подът е толкова излъскан, че можеш да се храниш от него. Да, някои хора са истински маниаци на тема чистота.

Действително, на повечето от нас не им е приятно да живеят в кочина. Но и другата крайност е опасна. Хора, за които чистенето се е превърнало в хоби. В техния дом няма да забележите троха или прашинка. Мият и разтребват всеки ден с такова усърдие, все едно няма да има утре.

Тази страст към реда и чистотата може да се обясни с принадлежността им към определена зодия. Представителите на следните три зодии са най-големите чистофайници:

Дева

Девата минава за най-подредения знак. Любовта й към чистотата граничи с педантичност. При това въвлича в своята мания всички членове на домакинството и никой няма право да почива, докато не се възцари идеален ред.

При нея хаосът няма шанс – всичко си има своето място както вкъщи, така и на бюрото в офиса. Разбира се, това има своето предимство: Девите винаги знаят кое къде се намира. И дума да не става да си загубят ключа или да забутат някъде важен документ.

За съжаление тези навици пречат на Девите да се отпуснат истински или просто да помързелуват. Чистотата е едно от средствата да контролират живота си, което за тях е изключително важно. В домовете им е толкова чисто и подредено, че наистина можеш да се храниш от пода!

Рак

Ракът обича да си стои вкъщи и с удоволствие кани приятели, които да споделят с него уюта на неговия дом. Винаги трябва да му е чисто и подредено, за да се чувства добре.

Разбира се, ако го изненадат неканени гости, те също трябва да бъдат посрещнати подобаващо. Затова постоянно разтребва и мръсотията при него няма никакъв шанс.

Друга причина, задето чисти толкова често и усърдно, е, че по този начин се отвлича от важните неща. Като привежда жилището си в безупречен ред, той се скатава от проблемите.

Везни

Обикновено Везните много държат на естетиката. Интересуват се от модните тенденции и това личи по подредбата на дома им, която изглежда така, сякаш е извадена от списание. Везните притежават вроден усет за стил и биха могли да се конкурират с всеки интериорен дизайнер.

Но какъв смисъл има от красиво обзаведеното жилище, ако е неразтребено и мръсно? Правилно, никакъв. Затова Везните се стремят да поддържат идеален ред и чистота, така че всеки детайл да изпъква.

Освен това Везните се нуждаят от хармония. Не само в отношенията с приятелите си, но и у дома. Хаосът и дисхармонията тук също не са добре дошли.