Повечето хора не припадат от радост при мисълта за чистене, но трябва да знаете, че и това не много приятно задължение може да бъде превърнато в интересно и приятно, стига да постъпите умно. Затова, вместо да прекарвате целия ден в чистене, може да пробвате следните трикове, които ще улеснят живота ви:

1. Сапун срещу душ гел

Плочките в банята ще се почистят много по-лесно, ако замените обикновения сапун с душ гел или течен сапун. Обикновеният сапун съдържа мазнини, което усложнява целия процес, защото пяната се чисти много по-трудно.

2. Възползвайте се от миялната си машина на макс.

Малцина знаят, че миялната машина може да се използва и за друго освен за чинии. В нея можете да почиствате също бейзболни шапки, четки за коса, четки за грим, рафтовете от хладилника, пластмасови или метални играчки, дори изкуствени цветя.

3. Щори

Познайте какъв е най-лесният и приятен начин за почистване на щорите? С чорап! Точно така – поставете го на ръката си като ръкавици и нека забавлението започне сега!

4. Рафтовете на хладилника

Можете да облепите с цветно фолио рафтовете на хладилника си – хем по-цветно, хем по-лесно за почистване.

5. Поставка за ножове

Няма да забравим да измием съдовете и приборите си, но е много вероятно да пренебрегнем поставката за ножове. Как да я почистим? С преносима безжична прахосмукачка. Ако нямате, и сешоар ще свърши работа.

6. Завесата в банята

За да избегнете мухъл по завесата в банята, можете да я изперете в пералня заедно с хавлиени кърпи. После прострете на открито на балкон.

7. Плюшени играчки

За да избегнете унищожението им в пералнята, ето какво можете да направите – сложете плюшената играчка в найлонов плик с малко сода за хляб. Разтръскайте добре плика (за предпочитане на балкона). За още по-добър ефект можете да оставите лика в хладилника за около 40 минути. Статичното електричество и содата за хляб ще свършат цялата работа и ще абсобрибат праха и мръсотията.

8. Труднодостъпни места

За да достигнете до най-тесните ъгълчета в дома си, можете да сложите временен накрайник към прахосмукачката – например хартиена фуния.

9. Купички на домашни любимци

Когато домашният ви любимец си похапва, не се интересува особено от чистотата. За да избегнете излизането на съдържанието извън купичката, можете да я залепите за пода.

10. Грейпфрут и сол

Разрежете един грейпфрут на половина. Намажете едната половина със сол. Току-що направихте идеалното почистващо средство за вашата мивка.

Bright Side