Сферичен неидентифициран летящ обект (НЛО) се рее във въздуха, придвижва се наляво и надясно – досущ като топчето в играта Pong – след което изглежда се гмурва в океана. Това показват нови кадри, качени онлайн от режисьора, създаващ документални поредици за НЛО.

Говорител на Пентагона потвърди, че американските военноморски сили наистина са заснели кадрите, но не уточни къде и кога.

На 14 май Джеръми Корбел описа мистериозния обект на своя сайт по следния начин: през 2019-та „американските военноморски сили фотографираха и заснеха видео кадри на НЛО-та със „сферична“ форма“ и превозни средства, които могат да пътуват из повече от една среда, т.е. както да летят във въздуха, така и да се гмуркат във водата.

Корбел сподели кадрите в Instagram и YouTube. Според него те са заснети на 15 юли 2019-та в около 23:00 ч (PDT) от бойния информационен център на USS Омаха, в близост до крайбрежието на Сан Диего.

Радарните изображения на НЛО-то показват солидна топка с диаметър около 2 метра, която лети със скорост от 74 до 254 км/ч. Полетът на обекта е продължил малко над час, като в края на краищата сферата изчезва под вълните. Не са открити каквито и да било останки в района на мястото, където НЛО-то е „потънало“.

„Използвана е подводница за претърсването на района, но нищо не е било открито“, пише Корбел.

Източник: Science Alert