Пирамидите в Гиза са едни от най-мистериозните постройки в света - древна и величествена останка от епохата на Старото царство на Египет.

Както без съмнение знаете, цивилизацията на древните египтяни е съществувала почти 3000 години. Усиленото строителство на пирамидите обаче, които пазят телата на моъгъщи фараони, надяващи се да се превърнат в богове след смъртта, трае едва няколко века.

Кои са били тези мистериозни древни крале и как са убедили народа на Египет да издигне въпросните гигантски постройки?

Тази вечер от 22:00 часа Nationial Geographic ще разплете тайната на древните владетели в „Легенда за царете на пирамидите“ – втория епизод от документалната поредица „Изгубените съкровища на Египет“. В него археолози претърсват криволичещите тунели на Хеопсовата пирамида и се натъкват на нова гробница между пирамидите на трима по-късни царе. Нещо повече - те откриват доказателства за съществуването на храм на фараон, изгубен преди повече от 4000 години. Кой е той? Каква е тази находка и колко важна е тя за нас? Как по-късните владетели от епохата на пирамидите са поддържали лоялността на своя народ въпреки постоянно намаляващото си богатство?

Научете тази вечер от 22:00 часа по National Geographic.

В рамките на осем епизода "Изгубените съкровища на Египет"  ще ви запознае с нови и значими открития за Древен Египет, които със сигурност ще разширят познанията ви за тази впечатляваща цивилизация. Тази нова документална поредица на National Geographic ще ви пренесе в гробници, в които никой не е стъпвал от повече от хилядолетия, ще ви запознае с Хатшепсут - първата жена фараон, и дори ще разкрие истината за прочутите връзки на Клеопатра с Юлий Цезар и Марк Антоний.

Повече за „Изгубените съкровища на Египет“ можете да прочетете ТУК.