Долината на смъртта в Калифорния се слави като едно от най-горещите и сухи места на планетата Земя. Едва ли бихте очаквали именно тук да се появи езеро. След една седмица на проливни дъждове, бури и наводнения обаче, се случи точно това. Насред Долината на смъртта се образува един сравнително голям воден басейн.

Той бе заснет от фотограф, чиято първоначална цел е била пресъхналият басейн Бадуотър, който достига до прословутите 86 метра под надморското равнище (очаквал е именно там да се насъбере вода). Вместо това обаче пътищата, затворени заради обилния дъжд, го изправят лице в лице с новообразувалото се езеро.

Можете да видите неговата снимка тук.

„Усещането да видиш толкова много вода на най-сухото място на планетата е наистина сюрреалистично – коментира Елиът МакГукън пред SFGate – Иронично е, че дори не успях да стигна до Бадуотър. Като цяло мисля, че тези кадри вероятно са уникални,“

Долината на смъртта - най-големият и най-горещият национален парк на САЩ - не е метафорично понятие. Този къс земя, разположен в източната част на централна Калифорния, е заслужил името си с право. Всеки, стъпил тук, се сблъсквал с нечовешките условия за живот.

Мястото представлява огромно, трептящо солено море, заобиколено от планини, които задържат жегата и я връщат директно върху главите на хората и всичко живо попаднало там. Средната температура на въздуха е 52°С, но щом слънцето изгрее и започне да жари пустинната повърхност, земята се загрява до цели 93°С, които са достатъчни да изпечете ребърца на бавен огън. Освен това, ако имате "щастието" да попаднете в този апокалиптичен сюжет, тялото ви ще се поти толкова интензивно, че може да се обезводните опасно, преди дори да сте почувствали жажда.