Ако посетите сайта Innovation Center for US Dairy, ще забележите, че най-често задаваният въпрос там е следният: „Шоколадовото мляко от кафявите крави ли идва“?. Отговорът е ясен и учтив:

„Всъщност, шоколадовото мляко (или което и да е друго овкусено мляко) представлява бялото мляко от кравата, в което са добавени различни овкусители и подсладители.“

За съжаление, по всичко личи, че това съобщение не достига до повечето американци. Изследване, проведено от въпросния център, открива, че цели 7 процента от жителите на САЩ продължават да си мислят, че шоколадовото мляко идва директно от кафявите крави.

Ако приложим умножение, ще открием, че в случая става а цели 16,4 млн. души в страната, пише Food and Wine.

Нещо повече – 47 процента от анкетираните признават, че не са сигурни откъде всъщност идва шоколадовото мляко. Ако това е вярно за по-голямата част от жителите на САЩ, то близо 154 272 000 души не са достатъчно уверени в себе си, за да отговорят просто с „От кравите.“.

За съжаление, това не е изолиран случай. Изследване от началото на 90-те открива, че 20 процента от възрастните хора в САЩ не знаят, че хамбургерите се правят от месо от крави.

Изследването на Innovation Center for US Dairy открива също така, че 37 процента от хората пият мляко директно от бутилката или пластмасовата опаковка, а други 29 процента използват децата си като извинение за покупката на шоколадово мляко, което впоследствие консумират само те.

Източник: IFLScience