Кой е вашият лечебен камък според зодията? Скъпоценните камъни са заобиколени от магическа аура. Много хора носят медальони или амулети с такъв камък, за да се предпазят от неприятности и зли сили. Всеки човек има свой личен рожден камък. Той действа уравновесяващо, грижи се за здраве и благополучие или придава сила. Връзката между звездите и скъпоценните камъни се съдържа и в концепцията за рождените камъни. Добре е също така да носите камък, към който се чувствате спонтанно привлечени и с който се чувствате добре.

Аквамарин: камъкът на родените под знака на Скорпион

Той има успокояващо действие и създава известна бариера срещу емоциите. Камъкът отблъсква страховете и внушава чувство за стабилност и духовна увереност. Активира интуитивната логика и подбужда към толерантност.

Аметист: камъкът на родените под знака на Стрелец

Аметистът помага срещу ниско кръвно налягане и облекчава главоболието. Камъкът отпуска мускулите и стимулира духовната яснота. Подсилва силите на организма ни за самолечение, както и интуицията, и защитава от всякакви негативни влияния.  Важно помощно средство при медитиране.

Планински кристал: камъкът на родените под знака на Лъв

Бистрият планински кристал пречиства кръвта, укрепва и ободрява тялото, когато е уморено. Премахва емоционални блокажи и внася в душата баланс и хармония. Който го носи постоянно, ще развие интуицията си.

Цитрин: камъкът на родените под знака на Близнаци

Цитринът излъчва слънчева енергия, която действа загряващо през зимните месеци. Той усилва самочувствието и стимулира духа.