Свенлив, целомъдрен, свръхчувствителен – тези определения не са особено ласкателни, но такива хора често са просто по-сериозни и дисциплинирани от другите. Най-добрият пример е Шарлот от „Сексът и градът“: смятат я за задръстена, понеже е по-консервативна от приятелките си и копнее за романтика и семейство. Но търсенето на Принца от приказките не я възпира да спи с мъже.

Тихите, пардон, чистите води са най-дълбоки. Според зодиака Шарлот определено би била Дева: истинска перфекционистка, която отдава голямо значение на етикета и благоприличието, постоянно изглежда малко напрегната и не умее да разпуска истински. Същото се отнася и за следните зодии:

Телец

Родените под този знак са хора на навика.  В живота, както и в любовта, те отдават голямо значение на емоционалната и материалната сигурност. Тъй като Телецът обича да го глезят (за предпочитане с хубава храна и светлина на свещи) и неохотно напуска зоната си на комфорт, лесно може да мине за задръстен. Би могло да се каже и другояче: Телецът изчаква спокойно и невъзмутимо другите да се налудуват, след което влиза в действие…

Дева

На Девата й е трудно да изключва за околния свят и да си почива. Това би означавало да изпусне юздите, а за перфекционист като нея това е равносилно на апокалипсис. Добре е Девата да знае, че който не приема нещата прекалено сериозно, изпитва по-голямо удоволствие от живота. Включително от разюздания сексуален живот.

Козирог

Козирозите са вглъбени, сериозни и овладени личности, които рядко се поддават на спонтанни емоции. Затова околните ги смятат за срамежливи и задръстени. Наистина, страстта не е в природата на този знак. Но затова пък на Козирога винаги може да се разчита. И както се уверихме от героинята на Шарлот от „Сексът и градът“, тихите води могат да бъдат много дълбоки.

Водолей

Ако на Водолея се наложи да говори за чувства, той се изчервява чак до корените на косата си. Същевременно този знак минава за особено креативен и находчив. Често прекрачва границите на общоприетото и заразява околните с ентусиазма си. Но първо трябва да разчупите твърдата му черупка, защото: пред непознати Водолеят е по-скоро сдържан, поради което изглежда студен и дистанциран.