Противоположностите се привличат – поне дотогава, докато партньорите не започнат да се дразнят взаимно. При 12 зодиакални двойки любовта граничи с омраза

По какво се различава омразо-любовта?

Тази емоция обединява в едно две от най-силните чувства – омразата и любовта. Това, което в началото сме намирали за ново и привлекателно, скоро започва да ни се струва досадно и неприятно. Благодарение на този емоционален сблъсък връзката заприличва на пътуване с високоскоростен влак. Един миг блаженство и хармония може само за няколко секунди да прерасне в спотаен гняв и дори омраза към партньора или партньорката. Ето кои 12 зодиакални двойки са особено предразположени едновременно да изпитват любов и омраза.

7. Рак и Везни

За какво се обичат: Чувствителният и затворен Рак е луд по екстровертните Везни. В тяхно присъствие се чувства силен и самоуверен. На по-скоро дистанцираните Везни пък допада необикновената състрадателност на Рака.

За какво се мразят: В процеса на връзката рационалните Везни започват да се дразнят от свръхчувствителността на Рака, който е склонен да приема всичко лично. Разумните разговори с него са истинско предизвикателство. Ракът има нужда от време за себе си, за да се зареди с енергия, при което се натъква на неразбиране от страна на Везните. Те от своя страна предпочитат да прекарат вечерта с приятели, вместо със семейството.  

8. Лъв и Скорпион

За какво се обичат: Участниците в тази зодиакална двойка са взаимно привлечени от силата на характерите си. Докато при Лъва тя се изразява в самоуверено поведение, силата на Скорпиона е от емоционално естество.

За какво се мразят: Тъй като и Лъвът, и Скорпионът изпитват необходимост да доминират над другия, това води до борба за надмощие във връзката. Скорпионът започва да възприема самоувереността на Лъва като арогантност, а на Лъва му омръзват емоционалната манипулация и игричките на Скорпиона. 

9. Дева и Стрелец

За какво се обичат: Нехайният и свободолюбив Стрелец е очарован от добросъвестната Дева, която му помага да вкара живота си в релси. Девата на свой ред копнее за нотката безгрижие и непринуденост, която Стрелецът придава на общия им живот.

За какво се мразят: Не минава дълго, и Девата започва да приема безгрижието на Стрелеца за безотговорност. Стрелецът пък се чувства контролиран и критикуван от Девата за всички свои действия.

10. Везни и Козирог

За какво се обичат: Прагматичният Козирог обича Везните заради тяхната социална компетентност, а Везните ценят Козирога заради неговата лоялност и амбициозност.

За какво се мразят: За Везните на първо място е съвместният живот, а за Козирога – кариерата.  Това разминаване на приоритетите е в основата на омразо-любовта.

11. Скорпион и Водолей

За какво се обичат: Емоционалният Скорпион се възхищава на хладната дистанцираност на Водолея, който може да бъде тихото пристанище в живота му. От своя страна Водолеят харесва способността на Скорпиона да се обвързва и да бъде верен.

За какво се мразят: Свободолюбивият Водолей бързо започва да се чувства задушен и ограничен от любовта на Скорпиона. На свой ред Скорпионът е разочарован, защото огънят на страстта на Водолея никога не гори със същата сила като неговия.

12. Стрелец и Риби

За какво се обичат: Рибите обичат оптимизма на Стрелеца, който ги развеселява в трудни ситуации и им помага да гледат по-леко на живота, вместо да изпадат в самосъжаление. Стрелецът пък е очарован от емпатията на Рибите и способността им да прощават, вместо да демонстрират морално превъзходство.

За какво се мразят: Проблемите са предварително програмирани, защото шегите на Стрелеца обиждат чувствителните Риби. Стрелецът пък с течение на времето започва да презира лековерието на Рибите.

Към първата част ТУК.