Противоположностите се привличат – поне дотогава, докато партньорите не започнат да се дразнят взаимно. При 12 зодиакални двойки любовта граничи с омраза

По какво се различава омразо-любовта?

Тази емоция обединява в едно две от най-силните чувства – омразата и любовта. Това, което в началото сме намирали за ново и привлекателно, скоро започва да ни се струва досадно и неприятно. Благодарение на този емоционален сблъсък връзката заприличва на пътуване с високоскоростен влак. Един миг блаженство и хармония може само за няколко секунди да прерасне в спотаен гняв и дори омраза към партньора или партньорката. Ето кои 12 зодиакални двойки са особено предразположени едновременно да изпитват любов и омраза.

1. Овен и Рак

За какво се обичат: Авторитарният Овен е очарован от меката и отстъпчива природа на Рака и изпитва към него силни закрилнически чувства. Плахият Рак обича Овена заради неговата сила и кураж.

За какво се мразят: В течение на връзката Ракът рискува да задуши Овена със своята любов, а доминантният характер на Овена започва да дотяга на Рака.

2. Овен и Козирог

За какво се обичат: Козирогът е предпазлив и предпочита да залага на сигурно – това го кара да се чувства още по-привлечен от спонтанността на Овена. Овенът на свой ред иска да има до себе си умен партньор и интелигентността на Козирога му импонира.

За какво се мразят: Козирогът не може да понася интуитивните и често непонятни за него постъпки на Овена, тъй като противоречат на благоразумната му природа. Овенът от своя страна установява, че нерешителният козирог не издържа на темпото му.

3. Телец и Лъв

За какво се обичат: Спокойният и сдържан Телец харесва огнения темперамент на Лъва. Лъвът на свой ред цени безкрайната лоялност на Телеца. Освен това е доволен, че няма опасност Телецът да му открадне шоуто!

За какво се мразят: Постоянният стремеж към внимание на Лъва изцежда енергията на Телеца, а неговата благонадеждност с времето започва да отегчава Лъва.

4. Телец и Водолей

За какво се обичат: Водолеят обича необикновеното и не може да не се възхищава на сексуалната откритост на Телеца. На Телеца пък му допада, че на Водолея му е безразлично какво мислят другите за него.

За какво се мразят: Телецът държи прекалено много на стабилността, за да понася дълго Водолея и неговото увлечение по нетрадиционното.

5. Близнаци и Дева

За какво се обичат: Участниците в тази зодиакална двойка си приличат по острия ум. Девата компенсира липсата на прагматизъм у Близнаците и се възхищава на тяхната социална компетентност. 

За какво се мразят: Близнаците се изнервят от дребнавостта и тесногръдието на Девата. Затова пък на благоразумната Дева бързо й идва до гуша от непредвидимостта на Близнаците.

6. Близнаци и Риби

За какво се обичат: Както Близнаците, така и Рибите обичат да кроят планове за живота. За това способстват както аналитичната способност на Близнаците, така и интуицията на Рибите.

За какво се мразят: Рибите са много чувствителни, затова язвителните понякога забележки на Близнаците ги нараняват дълбоко. Близнаците пък се дразнят, че според тях плановете на Рибите не са достатъчно обмислени.

Очаквайте продължение по-късно през деня.