10-те най-мистериозни снимки, правени някога

25 май 2019 г., 16:55
14082

Този неидентифициран летящ обект е уловен в кадър от изкуствен спътник през 1960 г. и специалистите в НАСА веднага го наричат "Черният рицар". Оттогава насам мистериозният обект е виждан няколко пъти: продължава да се появява и да изчезва от орбитата на Земята. Учените твърдят, че е просто отломък с изкуствен произход, или с други думи – космически отпадък.  Снимка: NASA / Wikimedia Commons

Водното чудовище от остров Хук, сателитът "Черния рицар", "бабушката" от убийството на Кенеди, мистериозният телефон във филм на Чарли Чаплин - това са само някои от странните явления, запечатани на лента през последните десетилетия.

Учените все още нямат обяснение за тях. Някои се изследват от НАСА, ФБР и други световни центрове, затова не можем да говорим за несериозни теории на конспирацията. За повечето от тях има цял куп обяснения, нито едно от които обаче не е доказано... засега.

Да вземем за пример т.нар. марсиански сфери. През 2004 г., марсоходът Opportunity открива на Марс любопитни микроскопични образувания в сферична форма. В края на 2012 г. такива сфери са открити отново, но на много по-големи площи. Какво е това? Никой не знае.


Снимка: NASA/JPL/Cornell/USGS / Wikimedia Commons

Астронавтът от Солуей Фърт


Източник: Wikimedia Commons

Тази мистериозна история се развива през 1964 година. Британецът Джим Темпълтон снима 5-годишната си дъщеря сред природата в графство Къмбрия, в близост до залива Солуей Фърт. Мястото, където семейството се разхожда е доста безлюдно и блатисто. Всички членове на семейството в един глас твърдят, че наблизо освен тях, не е имало жива душа. Каква  била изнададата за Джим, когато на снимката зад дъщеря си той видял странна фигура, подобна на астронавт с шлем. След няколко дни тази снимка се появява във вестници и списания по целия свят.

Според специалисти, анализирали качеството на снимката, тя не е била обработвана по никакъв начин.

Мобилен телефон във филм на Чарли Чаплин


Снимка: charliechaplin.com

През 2010 година излиза DVD с бонус материали от снимките на филма на Чаплин "The Circus", В една от сцените се вижда как жена държи нещо, което много прилича на мобилен телефон. Режисьорът Джордж Кларк смята, че тези сцени са пътуване във времето. Според скептиците обаче това всъщност е много ефектен маркетингов трик и нищо повече. Истината засега не е ясна.

Вижте видеото по-долу за още подобни мистериозни фотографии!

Ключови думи:
Коментари