Понякога не си даваме сметка за това, но храненето има пряко отражение върху начина, по който изглеждаме. Нездравословното хранене може не само да доведе до различни заболявания, но също е изключително вредно за здравето на кожата ни и предизвиква преждевременното й състаряване. Сред най-вредните за кожата от храните са пърженото, захарта, солта, кофениът.

Съществуват и храни, които се грижат за еластичността, блясъка и здравето на вашата кожа, за да я поддържат свежа и млада.

Водата. Пийте вода през целия ден, за да се поддържате хидратирани. Тя играе най-важната роля в борбата с процеса на стареене. Пийте я, за да поддържате функциониращите органи и стави във форма, да поддържате метаболитните процеси и да хидратирате кожата си.

Нарът съдържа витамини и антиоксиданти и помага при борба с уврежданията от слънцето.

Шоколадът съдържа флавоноиди – антиоксиданти, които помагат за хидратацията на кожата и я поддържат в добър тонус.

Екстра върджин зехтинът съдържа омега 3 и мастни киселини, които са полезни за кожата.

Боровинките са богати на антиоксиданти и спомагат за поддържане на еластичност на кръвоносните съдове и понижаване на кръвното налягане. Антиоксидантите, какъвто е расвератролът, ни предпазват от преждевременно стареене, така че добавяйте по половин чаша боровинки или други дребни плодчета без костилки към киселото мляко или зърнената си закуска.